Jdi na obsah Jdi na menu
 


Porod

16. 9. 2018

V nemocnici jsme byli do 10 minut. Já ani nevěděla, jak častý mám kontrakce. Vzali mě dovnitř s tím, že přítel čekal venku. Napojili mě na ozvy a snímali to přes hodinu. To už jsem pomalu oddychovala... Během ozev tam nikdo nebyl, jen mě přišli občas zkontrolovat. Po hodině a něco přišla doktorka. Koukla na to a řekla, že je to ještě brzy, kontrakce nepravidelné a u mě jako u prvorodičky to může trvat ještě dlouho (byla jsem na 2cm otevřená). Říkala, že mě tedy pošlou domu. Sestřička běžela za přítelem, ať tašky odnese do auta, že to ještě na to nevypadá. Přítel tedy odnesl všechny až na tu, kterou jsem měla u sebe.

 

 

 

Najednou jsem cítila, jako by ze mne něco vyteklo. Sestřička odkryla plachtu, aby ji uklidila. V tom řekla doktorka, že mi už tekla krev a že si mě tam nechají. Zkontrolovala mě a byla jsem už na 4cm. Řekla sestřičce, aby mi zavedla 2 čípky. Sestřička mě odvedla do koupelny a šla pro čípky. Nakonec mě odvedla do sprchy, abych si ulevila.

 

 

 

Mezitím přišel přítel a sestřička ho poslala zpátky pro tašky s tím, že domů se nepojede. Já byla ve sprše. Mezitím přišla švagrová a čekala venku před vchodem. To byla úleva být v tý horký vodě :) Pak přišel přítel a sprchoval mě. Pořád mě zajímalo, kolik je hodin :D Čas plynul a kontrakce byly silný po 2 minutách. To už jsem nemohla, sedla si na WC. Myslela jsem si, že mám sr*čku (podle všeho mi praskla voda).

 

 

 

Sestřička, když mě viděla, vzala mě na box. Ve sprše jsem byla hodinu a půl :) Vlezla jsem si na postel, že zavolá paní doktorku, aby mě zkontrolovala. Přišla během minuty a řekla, ať mi zvednou opěrky na nohy.

 

 

 

Měla jsem se prodýchat, protože malej rotoval ještě. Po 5 minutách to začalo tlačit samo, takže jsme začali. Tlačila jsem a hlavička ne a ne. Pomohli mi nástřihem, to jsem praskla celá (to jsem v tu chvíli nevěděla). Malej byl za půl hodinky venku.Byl nádherný, hned se přisál a já si říkala, že takhle bych mohla rodit furt. Najednou doktorka řekla, že zavolá na šití doktora (ano, i v tuhle chvíli jsem si myslela, že to bude šití jen nástřihu). Ten se na to kouknul a zavolal k tomu ještě jednoho. Šili mě hodinu a půl oba zároveň. 

 

 

 

Když tohle všechno skončilo, tak jsem byla na boxu ještě 2 hodiny s malým. Až teď mi sestřička řekla, že jsem šitá až ke střevům. Po 2 hodinách mě vezli na pokoj k jedné super ženské. Hned jsme si sedly. Oni si vzali malého a starali se o něj do odpoledne, kdy jsem se měla starat já. Ta moje spolubydlící mi ho pomáhala přendavat, protože jsem se sotva udržela na nohách a motala se mi hlava (měla jsem víc pít, vím).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář